Česta pitanja

Da li je tretman bolan?

“Tretman nije bezbolan, ali bol nije neizdrživa. Prije i po potrebi tijekom tretmana, koriste se lokalni anestetici, koji se primjenjuju u medicini za manje kirurške zahvate, što postupak čini vrlo podnošljivim. Također, nivo boli ovisi i o osjetljivosti svakog pojedinog klijenta, te njegovim trenutnim psihofizičkim stanjem…Npr. ako ste noć prije tretmana loše spavali, upravo ste preboljeli gripu i imate PMS, Vaš tretman će sigurno biti neugodniji, nego što bi to bio u normalnim okolnostima.”

 

Hoću li izgledati umjetno?

“Postupak trajne šminke, njezina priprema (crtanje simetrične šablone koja odgovara licu i poštuje pravila visažizma), izvedba (fino nanošenje izabranog pigmenta) i rezultat (postojanost i urednost) daje daleko bolji efekt od nejednako nacrtanih obrva sa masnom olovkom, eyelinerom koji se preslikava na kapcima i “pojedenim” ružem na usnama. Klijenti nikako ne izgledaju umjetno, već se trajnom šminkom istaknu već postojeća prirodna ljepota lica.Prirodno…onoliko koliko Vi to želite!”

 

Postoji li rizik od zaraze ili alergija?

“Uvjeti u kojima se obavlja postupak, odgovaraju svim svjetskim zdravstvenim i sanitarnim standardima.
Prije i poslije tretmana vrši se dezinfekcija područja koje tretiramo. Sav pribor i materijal koji se koristi je sterilan i jednokratan. Nakon tretmana klijent je savjetovan i dobiva upute za njegu i higijenu.”
•Osobama koje su sklonije alergijama može se prije tretmana napraviti alergo-test sa odabranim pigmentom.

 

Koliko traje pigment u koži?

“S obzirom da se za tretman koriste prirodni pigmenti koji su biorazgradivi te nestaju iz kože uz pomoć cirkulacije, znojenja i ljuštenja kože, trajnost pigmenta ipak najviše ovisi o svakom pojedinom klijentu.
Intenzitet boje pigmenta, tip Vaše kože, način života…itekako utječu na njihovu trajnost. Da bi se potpuno razgradio, treba proći od 1-7 godina.”